Şehit Şükrü Ünlü Ortaokulu Erasmus projelerine devam ediyor

İlk Yayın: 14 Nisan 2024 – Güncelleme: 14 Nisan 2024 13:56

MHA – Yürüttüğü üç Erasmus projesine bu yıl bir yenisini daha ekleyen Şehit Şükrü Ünlü Ortaokulunda projeler tüm hızıyla devam ediyor. Bu yıl Çekya koordinatörlüğünde kabul edilen “We Are Ready” projesinin diğer ortakları ise Türkiye, Bulgaristan ve Polonya.

Dezavantajlı öğrencileri farklı alanlarda düzenlenen sosyal yaşam etkinlikleri ile okul yaşamına daha keyifle adapte etmeye çalışan, öğrencilerin okul başarısını ve motivasyonunu arttırmayı hedefleyen projenin ilk hareketliliği Türkiye ev sahipliğinde gerçekleştirildi. Online olarak 12-16 Şubat 2024 tarihlerinde gerçekleşen online hareketlilikte ilk gün, okul müdürü Yusuf Batkı’nın yaptığı açılış konuşması ile başladı. Proje konusunun gerçek bir ihtiyaca yönelik olmasında büyük memnuniyet duyduğunu ve proje sonuçlarının okuldaki etkilerini görmek için sabırsızlandığını ifade etti. Çalışmalarda yer alacak öğrenci ve öğretmenlere başarılar dileyen Batkı’nın konuşmasında sonra, ortak okulların öğrencileri önce kendilerini, sonra ülkelerini, bölgelerini ve okullarını hazırladıkları sunumlar eşliğinde tanıttı. 

İkinci ve üçüncü gün Şehit Şükrü Ünlü Ortaokulu İngilizce öğretmenleri Sakine Çağmel ve Gülname Kayhan okul motivasyonunu arttıran sosyal yaşam becerilerinin neler olduğu, bu etkinliklerden hangilerinin aynı zamanda bilişsel zekanın arttırımına destek sunduğu üstüne sunumlar gerçekleştirdi. Dördüncü ve beşinci günlerde ise okul öğretmenleri yabancı dil öğretiminde kullanılacak dijital araçların kullanımı üstüne bir atölye çalışması düzenledi. Ayrıca proje çıktısı olarak üretilecek mobil uygulamaya içerik üretecek öğretmenlere yönelik Camtasia ve Filmora gibi yarı profesyonel araçlarla video düzenleme üstüne atölye çalışması organize ettiler. Projenin bir sonraki hareketliliği 14-20 Nisan 2024 tarihleri arasında koordinatör Çekya’da gerçekleşecek.
 

Kaynak: MHA

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

Lütfen reklam algılamasını kapatınız.