Türk firmalara Rusya fırsatı

İlk Yayın: 24 Mart 2023 – Güncelleme: 24 Mart 2023 18:32

Bloomberg HT TV’ye konuk olan Sergey Alexandrov “Rusya ve Türkiye arasındaki ekonomik ilişkilerde zaman zaman iniş çıkışlar yaşanabildiğini belirterek, iki ülke arasındaki ticaret hacminin yıllar içinde arttığını vurguladı. Alexandrov bu dönemde, Türkiye’nin Rusya’ya ihracatında 9 milyar dolarlık bir artış olduğunu ifade etti.

Sergey Alexandrov şöyle konuştu: “Bu yıl için bu seyrin olumlu devam edeceğini düşünüyorum. İstanbul’da bulunduğum dönemdeki temaslardan Rusya ve Türkiye’nin ticari ilişkilerini artırması için gerçekten çok güzel bir zaman olduğu izlenimini edindim. İş birliği konusunda oldukça iyimser bir hava mevcut.”

-CTT EXPO VE COMVEX FUARLARI-

Mayıs ayında Moskova’da gerçekleşecek olan CTT Expo ve COMVEX Fuarları hakkında da değerlendirmelerde bulunan Alexandrov, fuara Türkiye’den çok fazla ilgi olduğunu açıkladı. Diğer ülkelerin de ilgi gösterdiğini ve pozitif bir yaklaşımla karşılaştıklarını belirten Alexandrov, “Rusya’daki en büyük fuarlardan olacak ve 80 kadar Türk şirketi katılımı mevcut. Aynı zamanda ticari araçların ve iş makinesi sektörlerinin mevcut olduğu fuarda katılımın %10’unu Türk Şirketleri oluşturacak” dedi.

Sözlerine, Rusya ekonomisinin geçirdiği büyük sarsıntının sonuçlarının kimsenin beklediği gibi olmadığını kaydederek devam eden Sergey Alexandrov, 2022’de yüzde 2.5 oranında bir daralmanın gerçekleştiği Rusya ekonomisinin, bu yıl, IMF ve Rusya Merkez Bankası’ndan gelen tahminlere göre pozitif bir büyüme gerçekleştirebileceğini belirtti.

Alexandrov şöyle konuştu: “Rusya’da gerçekleşecek fuara katılımla ilgili şunları söyleyebilirim; Çin ekonomisini açıyor ve Rusya pazarı onlar için çok enteresan. Çin’den fuar için çok ciddi bir talep var. Ayrıca Türk şirketleri de burada çok aktif. Rusya’nın diğer ülkelerle uçuş sorunları yaşamasından dolayı bunun Türk firmaları için büyük ve ciddi bir fırsat olduğunu düşünüyoruz.”

Taneva Fuarcılık hakkında:

2022 yılında tecrübeli kadrosu ile kurulan Taneva Fuarcılık, SIGMA EXPO Group LLC’nin Türkiye resmi temsilciliğini yürütmektedir. Firma portföyünde SIGMA EXPO Group LLC tarafından organize edilen CTT, COMVEX ve CTO Fuarları’nın yanı sıra Rusya, Çin Halk Cumhuriyeti ve İngiltere’de düzenlenen iş ve inşaat makineleri, madencilik, kuyumculuk, gıda, avcılık ve doğa sporları, metal işleme, çevre ve geri dönüşüm teknolojileri fuarları yer almaktadır.

Hibya Haber Ajansı

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

Lütfen reklam algılamasını kapatınız.