U17 Kız Milli Hentbol Takımı, final grubuna yükseldi

İlk Yayın: 28 Şubat 2023 – Güncelleme: 28 Şubat 2023 15:22

Milliler dün oynadığı ilk maçta Tunus’u 27-15, ardından oynadığı maçta da ev sahibi Yunanistan’ı 19-17 mağlup etmişti.  Bugün oynadığı Romanya maçından da 32-24 galip ayrılan U17 Milli Takımı grubunu lider bitirerek, final grubuna yükseldi.

Yunanistan’ın Nafplio kentindeki Traida Spor Salonu’nda oynanan müsabakada Milli Takım, ilk maçında Tunus karşısında üç periyodu da 9-3, 8-6 ve 10-6 kazanmış ve maçtan 27-15 galip ayrılarak beş puan almıştı.

U17 Kız Milli Takım dün oynanan diğer maçta ise ev sahibi Yunanistan ile karşılaşmıştı. İlk periyodu Yunanistan 7-4 önde kapatırken, ikinci periyodu millilerimiz 9-5, üçüncü periyodu da 6-5 önde kapatarak maçı 19-17 kazanmış ve dört puanı hanesine yazdırmıştı.

Gruptaki son maçında bugün Romanya karşısında üç periyodu da 9-10, 8-12 ve 7-10’luk skorlarla üstün gelerek maçı kazandı ve hanesine beş puan yazdırdı. Millilerimiz bu sonuçlarla grubu 14 puanla lider tamamladı.  Şampiyonada grup maçlarının yarın tamamlanmasının ardından, final grubu fikstürü belli olacak.

Dokuz ülkenin mücadele ettiği şampiyonada maçlar üç periyot üzerinden oynanırken, kazanılan her periyoda bir, berabere biten periyoda yarım, maçı kazanan takıma 2 puan, berabere bitmesi durumunda birer puan veriliyor. Gruplarında ilk üç sırayı alan takımların final grubuna yükseleceği şampiyonadaki karşılaşmalar, Yunanistan Hentbol Federasyonu Youtube kanalından canlı olarak yayınlanıyor.

Başantrenör Serkan İnci yönetimindeki U17 Kız Milli Takımı kadrosunda şu sporcular yer alıyor:

Kaleci: Betül Yılmaz, Hiranur Öztürk
Sol Kanat: Şilan Yılmaz, Viyan Asmin Avras, Ela Hüzmeli
Sol Oyun Kurucu: Buğu Sönmez, Hande Muhçu
Orta Oyun Kurucu: Buket Seven, Öykü Doğa Harmancı
Sağ Oyun Kurucu: İlayda Yüksel, Azra Öztürk
Sağ Kanat: Sümeyye Durdu, Seval Bozova, Ebrar Halime Kılıç
Pivot: Zehra Karadavut, Sudenaz Kıyga
Teknik Kadro: Serkan İnci (Başantrenör), Tolga Köybulan (Antrenör), Ragıp Demirman (Antrenör), Nuray Güney (PSK. Performans), Simay Şahinoğlu (Fizyoterapist)

Hibya Haber Ajansı

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

Lütfen reklam algılamasını kapatınız.